Quinoasushi met zure haring, rode biet en lamsoor

Ingezonden door Ann Demeyer, winnaar van de kookwedstrijd

_

Recept

_

Quinoa

  1. Spoel de quinoa af, breng het water aan de kook met de quinoa en laat gedurende 14 minuten onder deksel koken.
  2. Laat nadien afkoelen.
  3. Blancheer de lamsoor gedurende een 4-tal minuten en laat schrikken in ijswater.
  4. Houd een 50g apart voor de decoratie en voor de sushivulling.
  5. Mix de lamsoor in de Thermomix met 1dl extra vierge olijfolie tot een gladde massa.
  6. Meng de lamsoor met de quinoa, voeg de zeste en het sap van één limoen aan toe.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Neem een sushimatje, leg er een nori-vel op.
  9. Beleg het norivel met het quinoamengsel.
  10. Beleg de quinoa met een strook lamsoor (leg gerust een dubbele laag lamsoor).
  11. Beleg de lamsoor met gekookte rode biet.
  12. Snij één haringfilet in fijne strookjes en leg deze op de rode biet.
  13. Rol de sushi op met behulp van het sushimatje.
  14. Leg in de koelkast tot het serveren.

Vinaigrette van rode biet

  1. Mix één rode biet samen met 1dl appelsap.
  2. Verfris het mengsel met een scheutje chardonnay azijn en een flinke scheut goede olijfolie.
  3. Kruid eventueel met peper en zout.
  4. Snij de rest van de rode biet in fijne duxelle

Serveren

  1. Snij de sushi rol voorzichtig in stukken van 3cm breed.
  2. Leg 3 stukken sushi in het midden van een bord.
  3. Leg de duxelle van rode biet en decoreer met enkele blaadjes lamsoor.
  4. Druppel wat rode bietensap errond.
  5. Kruid indien nodig bij met peper en zout
_

Benodigdheden

_

Voor 4 personen

Quinoa

  • 100g zwarte quinoa
  • 2dl water
  • 150g lamsoor
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • een halve rode biet gekookt
  • 2 zure haringfilets
  • enkele blaadjes lamsoor gestoofd
  • 2 nori vellen

Vinaigrette van rode biet

  • 1,5 rode biet gekookt
  • 1dl appelsap
  • chardonnay azijn
  • olijfolie

Comments are disabled.