_

Over Gilco

gilco

Gilco is een familiebedrijf, gesticht door Gilbert Colanbeen en sinds 1960 gespecialiseerd in het opleggen van haring en maatjes. Kleinschalig begonnen in de Kleine Moerstraat in Belzele en in 1996, wegens groot succes, verhuisd naar het Industrieterrein Durmakker in Evergem.

haring tappas met rode biet (Small)

Al meer dan 50 jaar is Gilco koploper op vlak van smaakinnovatie van alles wat met haring te maken heeft. Van een eenvoudige rolmops tot tal van haringhapjes in een dressing van sherry, curry, bietjes en zo veel meer.

In 2011, tijdens de grootste en meest prestigieuze seafood-beurs ter wereld, sleept Gilco de Seafood Prix d’Elite prijs in de wacht met zijn product ‘Fruit and Fish’. De Seafood Prix d’Elite is een wedstrijd voor nieuwe producten die jaarlijks plaatsvindt op de European Seafood Exposition in Brussel. In deze wedstrijd worden de beste seafood-producten voor de retail- en foodservicemarkten in Europa van het afgelopen jaar beoordeeld door een jury van prominente inkopers, koks en deskundigen uit het bedrijfsleven. Gilco heeft deze prijs gewonnen in de categorie ‘originaliteit’.

‘Fruit & Fish’ combineert haring met twee verschillende fruitmarinades: tropische vruchten of appel met blauwe bessen. Het wordt gepresenteerd in een kleurrijke verpakking, en aangeboden met een handig vorkje. Met dit vernieuwend product spreekt Gilco een jong publiek aan, en lanceert meteen een nieuwe manier om van haring te genieten.

Vlaamse_ingelegde_haring

In september 2014 heeft Gilco het pekelharingbedrijf Poolster uit Borgerhout overgenomen. Poolster is al 86 jaar een vertrouwd streekproduct. Gilco zal in de toekomst de ambachtelijke haring produceren met respect voor de oude recepturen. De Poolster was sinds 1928 gevestigd in Borgerhout maar Pierre Stubbe, de zaakvoerder van Poolster, houdt het in september 2014 voor bekeken. De sterkte van Poolster producten ligt in het feit dat er geen suikers of bewaarstoffen worden toevoegen.